Wednesday, August 8, 2012

HA-HAA

ENG:
Language is most amusing, as a minority you always think in more than one language, and there is the fun and the problem born. The fun is that you look at the words in different ways, if it is not your mother tongue, and you can combine language constructions(clauses) differently. It gives the advantage to see more to it.
The problem is when you combine two languages in a creation and the reader should be inventive to understand the point. The other problem when something is created in whatever language and the jokes are made in that language that cannot be translated, because of the the existence of intransitive words.
Enjoy the phonemic fun!

HU:
A nyelv a legszórakoztatóbb, mint kisebbség mindig több nyelv gondolkodsz, és a szórakozás és a probléma itt születik meg. A móka az, hogy a szavakra más módon tekintesz, ha nem az anyanyelved, és lehet kombinálni a nyelvi szerkezeteket (kikötéseket) eltérően. Ez adja azt az előnyt, amitől áttekitetővé vállik, hogy többről van szó.
A probléma az, amikor két nyelv van kombinálva egy alkotásban, és az olvasónak ötletesnek kell lenni, hogy megértse a lényeget. A másik probléma, ha valami létre jön, bármilyen nyelven, és a viccek ezen a nyelven készülnek, amit nem lehet lefordítani, mivel intranzitív szavak léteznek.
Élvezzétek a fonetikus szórakozást!

SR:
Jezik je veoma zabavna, kao manjina uvek razmišljaš u više od jednog jezika, i tu se rodi zabava i problema. Zabavno je da se osvrnemo na reči na različite načine, ako to nije vaš materni jezik, a možete i da kombinujete različito jezičke konstrukcije (klauzule). On daje prednost da se vidi više u toga.
Problem je kada se kombinuju dva jezika u stvar i čitalac treba da bude inventivan da shvate poentu. Drugi problem nastaje kada se stvara stvar u bilo kom jeziku i šale su napravljene u tom jeziku koji ne može biti prevedene, zbog postojanja intransitivne reči.
Uživajte u fonemsku zabavu!

DIDA U DUDUA


HU:
-Hol a nagypapi?
-Itt a nagypapi?
-Menny a nagypapihoz!
- Nagypapi
-Én csak annyit hallottam, hogy di-da-du-di-da.

No comments:

Post a Comment

Creative Commons License
Mud.Town.Spankelitious.Fun by evet makk